Snimljena predavanja, MODUL-1

Da bi ste imali pristup ovim predavanjima morate bite registrovani, logovani, prijavljeni i pretplaćeni. Zvuči komplikovano, ali u stvari je vrlo jednostavno.

Registracija je brza i laka, a logovanje je na toj istoj stranici. Prijava za predavanja se vrši jednim klikom, nakon čega automatski dobijate podatke za uplatu i nakon evidentiranja uplate pristup Vam se odmah odobrava. I to je to.

Dodatne konsultacije za ova predavanja nisu predviđene jer mislim da sam obuhvatila sve što će Vam biti potrebno.

Nadam se da ćete uživati u sticanju novih znanja.

O čemu se zapravo radi

Škola za HR Administratore/Administratore ljudskih resursa na praktičnim primerima prati jednu imaginarnu kompaniju tokom cele godine. Radimo prijem novih radnika, pratimo njihovo prisustvo na radu i naročito razloge odsustva sa rada, pravimo razna kadrovska rešenja, obračunavamo zarade, naknade zarada i mnogo drugih sitnih poslova koje ta služba radi. Čak ćemo raditi i popunjavanje jedne administrativne zabrane. Možda to deluje kao jednostavan posao, ali ima i tu sitnih začkoljica :)

Svi primeri bazirani su na praksi, tako da završetkom ove Škole dobijaš znanje koje možeš da upotrebiš, odnosno sa kojim možeš odmah da počneš da radiš – jer neće biti nepoznatih situacija.

Na kraju analiziramo Zakon o radu, na osnovu kojeg smo do tada radili kadrovska rešenja.

Obrađuje se jedna poslovna godina sa svim mogućim situacijama koje mogu da se dogode. Pravljena je na bazi mog ličnog iskustva i rada upravo na tim poslovima. Sve situacije su "realne", tačnije obuhvatila sam sve situacije koje su se dešavale u okviru kompanije, u kojoj sam radila nekoliko godina, tako da se ne može desiti da se pojavi situacija u praksi, a da već nije bila obrađena u okviru Škole.

Svi poslodavci očekuju da sedneš i odmah počneš da radiš! Zato sam ja napravila Školu koja u potpunosti simulira rad Službe ljudskih resursa ili Human Resources, tokom cele poslovne godine.

Prijava na ova predavanja važi sedam dana, a predavanja ćeš moći da gledaš u roku od 24 sata od dana uplate.

Plate se rade samo jednom mesečno, mada neke firme isplaćuju i akontaciju zarade. Stoga ne očekuj da ćeš raditi samo obračun zarada. U toku meseca ćeš raditi i ove poslove:

  • popunjavanje ugovora o radu i prijavu radnika na osiguranje
  • izrada rešenje za godišnji odmor ili neko drugo odsustvo koje se plaća
  • pratićeš radno vreme - prisustvo na radu a naročito odsustvo
  • uradićeš kadrovsko rešenje za svaku situaciju koja je propisana Zakonom o radu
  • obračunaćeš zaradu i ostala primanja koja pripadaju zaposlenima, uz podnošenje poreskih prijava
  • obračunaćeš ostala primanja fizičkim licima koja nisu u radnom odnosu, kao što je zakup i slično, uz podnošenje poreskih prijava.

Zato ću u narednim predavanjima do detalja objasniti šta sve možeš da očekuješ na ovom, usko specijalizovanom, poslu. U prilogu predavanja imaš mnogo primera obračunatih zarada i ostalih primanja za celu godinu, uz moja detaljna objašnjenja šta se kako radi. Stoga digitron u ruke i provežbaj obračun svake situacije koju objašnjavam u snimcima. Vežba čini majstora smile

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Svi primeri koje obrađujem u Školi su stvarni. Firma je imaginarna, radnici su imaginarni, ali svi primeri o kojima prićam su stvarni - dešavaju se u praksi u svakoj firmi i mogu se primeniti u praksi u svakoj firmi.

Dok sam radila na radnom mestu Administratora češće sam viđala fotografije radnika u programu nego same radnike, pa su tako i ovi imaginarni radnici meni postali stvarni. Pošto Administrator ljudskih resursa treba da poznaje radnike, u ovom snimku se upoznajemo sa našim radnicima: ko je ko, kako izgleda i na kom radnom mestu radi.

Kada počneš da radiš u novoj firmi pokazaće ti kako da koristiš program, ali niko ti neće objasniti šta to program radi u pozadini. Ja ću ti objasniti šta to program radi u pozadini i objasniću ti suštinu svakog posla koji treba da radiš.

U ovom snimku pričam o tome šta sadrži šifarnik zaposlenih, odakle program uzima podatke za obračune i izradu kadrovskih rešenja.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Administrator ljudskih resursa ne tumači zakonske propise, to ostavljamo pravniku, menadžeru ljudskih resursa ili advokatu. Ali ako znaš zakonski okvir koji uređuje to što radiš, biće ti mnogo lakše da shvatiš šta radiš i zašto to radiš. Zato u ovom snimku pričam o tome koji su to propisi koji uređuju radne odnose i koje konkretne propise ćemo koristiti u svakodnevnom radu. Dakle, ovaj snimak je informativne prirode, ali smatram da je dobro da znaš u kojim zakonskim okvirima se krećemo.

Već sam naglasila da mi ne tumačimo zakone, mi učimo kako da ih primenimo u praksi.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Ovo je nešto što obavezno treba da znaš, jer od tebe se očekuje da vodiš obavezne evidencije iz oblasti radnih odnosa. U ovom snimku pričam o tome koje su to evidencije koje svaka firma treba da ima o radnicima i njihovom radnom angažovanju, odnosno odsustvima sa rada.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Forma ugovora o radu nije propisana, ali Zakon o radu propisuje koje elemente ugovor o radu mora da sadrži. Svaka firma ima svoju formu ugovora o radu, za tebe je to samo šablon gde menjaš podatke o radniku, radnom mestu i visini plate, ali nije zgoreg da znaš šta svaki ugovor o radu mora da sadrži. Naročito ako počneš da radiš u novoj firmi i vidiš da njihovi ugovori o radu definišu zaradu u neto iznosu a ti znaš da se zarada obavezno iskazuje u bruto iznosu. I onda pokažeš da znaš svoj posao i više nego što su očekivali smile

Bez obzira na to što nećeš ti raditi ugovor o radu, u ovom snimku objašnjavam koji su to elementi koje ugovor o radu mora da sadrži.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Šta konkretno treba da uradiš kada se zasniva radni odnos sa novim radnikom? Pored ugovora o radu treba da imaš i očitanu ličnu kartu, kao i broj tekućeg računa na koji će zarada biti uplaćena. Najbolje je da imaš neku formu upitnika za novog radnika, gde će novozaposleni ili novozaposlena da upiše svoje podatke, a lice koje je odlučilo da baš sa tom osobom zasnuje radni odnos upisaće dogovorenu neto zaradu.

U prilogu snimka imaš i model upitnika. Možeš upotrebiti isti taj model, a možeš i da napraviš novi na bazi predloženog. U svakom slučaju mnogo će ti biti lakše da uradiš ugovor o radu ako imaš sve podatke o novozaposlenom na jednom mestu.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Sledeći korak je prijavljivanje na Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja - CROSO. Prijavljivanje je vrlo jednostavno, ali za nekog ko to nikada nije radio može da predstavlja bauk. Zato u ovom snimku možeš videti kako izgleda kada uđeš na portal CROSO i koje podatke unosiš da bi prijava bila prihvaćena.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Zarada se ugovara u bruto iznosu, ali na isplatnom listiću treba da budu iskazane sve situacije radnih sati. Struktura zarade je propisana Pravilnikom o sadržaju obračuna zarade odnosno naknade zarade i Pravilnik propisuje šta sve treba da sadrži isplatni listić. Zato prvo treba da znaš šta čini strukturu zarade.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Pored ugovorene zarade, koja služi kao osnov za obračun, zarada sadrži i druge stavke kao što je prekovremeni rad, godišnji odmor, bolovanje i druga odsustva. Svaka od ovih situacija ima svoje pravilo za obračun zarada, da bi smo na kraju dobili ukupnu bruto zaradu, na koju obračunavamo porez i doprinose. Koja su to posebna pravila za obračun svakog pojedinačnog oblika rada, kao što je prekovremeni rad ili rad noću?

Pre nego što krenemo sa konkretnim objašnjenjem obračuna neto zarade treba da znaš pojedinačna pravila.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Plate uglavnom rade programi, ali dobro je znati šta to program radi u pozadini. Zato u ovom snimku objašnjavam kako da obračunaš zaradu uz pomoć digitrona, papira i olovke.

Takođe pričam o tome šta je minimalna zarada, a šta najniža propisana osnovica za doprinose, kako se obračunava lična zarada preduzetnika i šta kad je osnivač u radnom odnosu u svojoj firmi. 

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Ove formule nikada nisam koristila, ali ipak treba da ih znaš. A i ne moraš smile

Kada treba da preračunam neto zaradu na bruto ja jednostavno odem na neki sajt, ukucam neto i prepišem bruto. Ali šta ako trenutno nema interneta a treba da se uradi ugovor o radu, dok je zarada, naravno, ugovorena u neto iznosu? Onda primenimo formulu.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Krećemo sa konkretnim obračunom zarade za mesec januar.

U januaru smo imali državni praznik, kada radnici nisu radili, zatim je firma spojila Novu godinu i Božić tako što je bio kolektivni godišnji odmor i niko nije radio. Imali smo i jedno odsustvo zbog verskog praznika, tako da u ovom snimku možeš videti konkretne obračune za konkretne situacije.

Takođe smo primili dva nova radnika i možeš videti kako se obračunava zarada kada neko počne da radi u toku meseca.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Zakon o radu je definisao pravo zaposlenih da koriste godišnji odmor. U ovom snimku detaljno objašnjavam sva prava i pravila za korišćenje godišnjeg odmora.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Pored godišnjeg odmora u januaru smo imali i prekovremeni rad. Kako se plaća prekovremeni rad i da li radnik mora da radi prekovremeno - pričam u ovom snimku. Takođe možeš saznati i ko može da radi prekovremeno samo uz svoju pisanu saglasnost.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Razumevanje isplatnih listića je neophodno, jer desiće ti se da neko od zaposlenih dođe i kaže da plata nije dobro obračunata. Tada treba da objasniš kako je izračunata plata (iako je to program radio) da zaposleni ne bude u sumnji da ga firma potkrada. Može da se desi da neko tako razmišlja, a nema potrebe za tim. Kada objasniš kako je obračunata zarada tada nema ni nedoumica ni nezadovoljstva.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Ponekad neko uzme kredit pa želi da mu se odbija od plate, ponekad stigne rešenje izvršitelja. Sve su to obustave od zarada za koje su propisana posebna pravila. U ovom snimku možeš videti koja su to zakonski propisana pravila.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Zakon o radu je propisao obavezne evidencije, kao i da isplatne listiće obavezno moramo da damo zaposlenima. Isplatne listiće možemo slati i na mail ali i tu postoje posebna pravila.

Kako popunjavamo poresku prijavu kroz program? Za obračun zarade gledamo radne sate, za predavanje poreske prijave brojimo kalendarske dane. Tako formirana prijava ne znači ništa dok se ne podnese na Portal poreske uprave, ali dobro je da znaš koje sve elemente treba da uneseš u poresku prijavu za plate.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Sve poreske prijave predajemo elektronski na portalu Poreske uprave i svaka poreska prijava ima svoju skraćenicu. Poreska prijava za plate se zove PPP PD (Pojedinačna Poreska Prijava za Poreze i Doprinose).

Da bi se predala poreska prijava PPP PD potrebno je da imaš ovlašćenje za pristup portalu Poreske uprave i elektronski potpis, kojim se identifikuješ da si baš ta osoba koja ima ovlašćenje.

Podnošenje poreske prijave nije komplikovano (kad znaš kako se to radi) i u ovom snimku pokazujem direktno sa portala Poreske uprave kako se podnosi poreska prijava.

Za podnošenje poreskih prijava potrebno je da znaš šifre vrste prihoda, tako da u prilogu svakog snimka o platama imaš priloge: isplatne listiće i PPP PD prijavu sa odgovarajućim vrstama prihoda za oblike primanja koje objašnjavam.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Pored plate radnici imaju pravo na druga primanja koja nisu zarada, kao što su troškovi dolaska na posao i odlaska s posla (prevoz), zatim na dnevnice za službeni put, poklon deci za Novu godinu, jubilarne nagrade i slično.

Zakon o porezu na dohodak građana je precizirao neoporezive iznose za ova davanja zaposlenima, a ako firma isplati veći iznos od neoporezivog tada treba da se plati porez.

U ovom snimku pričam o tome kako se obračunava porez na iznos iznad neoporezivih iznosa

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Da bi došli na posao zaposleni imaju trošak prevoza i firma je u obavezi da im isplati te troškove. 

Zakon o porezu na dohodak građana je precizirao neoporezivi iznos, ali neko živi dalje od gradskog područja, pa je mesečna karta skuplja od tog neoporezivog iznosa, te firma treba da obračuna i plati porez na iznos koji je iznad neoporezivog iznosa. U ovom snimku detaljno objašnjavam kako se obračunavaju troškovi prevoza i kako se obračunava porez na iznos koji se oporezuje.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

U februaru imamo državni praznik ali i rad na državni praznik, pa objašnjavam kako se obračunava rad na državni praznik. 

Takođe je bilo i prekovremenog rada, pa čak i prekoračenje dozvoljenog mesečnog broja sati za neke radnike. Dva radnika su bila na kraćem bolovanju, od čega je jedna naknada za bolovanje bila ispod minimalne zarade i objašnjavam šta raditi u tom slučaju.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

U ovom snimku detaljno analiziram isplatne lističe za februar uz objašnjenje svake situacije za obračun.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Kada radnik ide na službeni put ima pravo da primi dnevnicu. Šta je dnevnica, kada radnik ima pravo da primi dnevnicu i kada se obračunava porez na isplatu dnevnica? Detaljno objašnjavam pravila za službeni put i dnevnice.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Plate radimo na kraju meseca, a u toku meseca, pored verifikacije odsustva sa posla, radimo i kadrovska rešenja kojima se radnicima odobrava takvo odsustvo. Naravno, osim bolovanja i davanja krvi, gde radnik donosi potvrdu od lekara.

Šta treba da sadrži kadrovsko rešenje i za koja odsustva se rade rešenja saznaćeš u ovom snimku.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

U martu smo imali nove situacije, kao što su plaćeno odsustvo zbog venčanja, ali i plaćeno odsustvo zbog nedostatka posla.

Jedan radnik se povredio na poslu pa imamo obračun bolovanja zbog povrede na radu.

Ostale situacije su uobičajene, a sve to iskazano je na isplatnim listićima i objašnjavam kako se obračunavaju nove situacije, koje nismo imali do sada.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

U martu smo imali službeni put u inostranstvo i u ovom snimku detaljno objašnjavam pravila za obračun službenog puta u inostranstvo, kao i obračun deviznih dnevnica.

Nalog za službeno putovanje obavezno sadrži potpis lica koje odobrava taj službeni put. Najčešće je to direktor. Radnik podnosi obračun službenog puta, koji je sastavni deo Naloga za službeno putovanje i svojim potpisom potvrđuje unete podatke.

U praksi ćeš ti popunjavati Nalog za službeno putovanje i unećeš podatke za obračun troškova, ali neophodno je da imaš oba potpisa na dokumentu.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Kada radnika premeštamo na drugo radno mesto ili mu povećavamo zaradu u obavezi smo da sa njim potpišemo Aneks ugovora o radu. Detaljno o aneksu pričam u ovom snimku, naravno sa konkretnom situacijom našeg zaposlenog.

U ovom snimku je ukratko opisana situacija sa radnim vremenom za maj, jun, jul i avgust jer su svi oblici rada i odsustva već viđeni i objašnjeni u prethodnim snimcima.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Jedan radnik je bio na bolovanju koje je duže od mesec dana i posle 30 dana bolovanja na teret poslodavca, počevši od 31 dana bolovanje počinje da plaća Fond zdravstvene zaštite. Kako se obračunava socijalno bolovanje i šta nam je potrebno od dokumentacije za Fond zdravstva?

Takođe smo imali situaciju neopravdanog odsustva sa posla, pa objašnjavam kako prevazići taj neopravdani izostanak.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Jedna radnica je otvorila bolovanje zbog održavanja trudnoće i ovo je situacija za koju su propisana posebna pravila.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

U novembru i decembru nije bilo novih situacija tako da samo ukratko prelazimo obračun zarade za ova dva meseca.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima

Pored isplata zarada i ostalih naknada zaposlenima firma često ima potrebe da plaća druga fizička lica po raznim osnovama. Ono što često srećemo u praksi je isplata zakupa, dividende, ponekad ugovora o delu ili autorskog ugovora. 

Svako od ovih primanja ima svoje specifičnosti obračuna. U snimku detaljno objašnjavam ove četiri vrste prihoda, dok u prilogu imaš obračune, jedan primer za vežbu i tabelu koeficijenata za preračun sa neto na bruto za sva primanja, pa čak i za ona primanja o kojima nisam pričala. Ali pošto je metod obračuna potpuno isti verujem da ćeš se lako snaći.

Video dostupan samo pretplaćenim članovima